Shoppat på mässan 24-25okt

Här kommer lite bilder på mina mässinköp från förra helgen i Karlstad. Hur vi hade det kan du läsa om här.

Överblick!


En affirmationsring från Pysselmyran som jag tänker göra ett sånt här fint armband av.


Bokstäver!


Brayer och stämpeldynor inköpta på Inkywings!


Julen är i antågande...!!


Imorn kl 05.00 hämtar Susanne mig och så packar vi ner butiken och åker till Skövde över dagen. Jag ska dema för första gången.. Hur läskigt som helst, meeeen, det går nog bra :)

Svägerskor

En LO med mig och Johans syster Anna :)
Spetsen har jag köpt på loppis!



Satte lite lyxbrads och fina pins i spetsen.


Egengjorda thickers med alfabet Snow Day från Quickutz. Och två korsstygn med brun floss piggar ju alltid upp :)

Lite nya böcker

Det har varit riktigt dåligt med läsande från min sida på ett tag nu. Vet inte varför för jag älskar det ju.. Kanske är det för att jag känner mig oeffektiv när jag bara sitter/ligger rakt upp och ner och läser.. Om det är ljudbok däremot kan jag göra annat på samma gång.
Hursomhelst såg jag Twilight-filmen förra veckan.. Och sen var jag totalt fast! ♥ Jag köpte de tre böcker som kommit ut på svenska i pocket och såg filmen en gång till :)
Mmmmm... Edward Cullen!


Elvira

Thessilou från forumet fick en liten Elvira 29/9 ♥
Självklart skulle Elvira få ett kort, här kommer det!




Kort som en gran

Här är ett så kallat "formkort" som jag gjort till en utmaning. Det skulle även vara juligt och innehålla två olika sorters bling.




Första snön

Brrr! SNÖ! Så här såg det ut 16/10 när jag tittade ut genom pysselrumsfönstret på morgonen.. STÖN! Ok, när dagen var slut hade det regnat och smält bort, men ändååååååå!


Mikaela 25 år!

En av mina äldsta vänner Mikaela fyllde tant (25!!!) 29 sept! Här är kortet hon fick av mig!




Loppis 17/10

I lördags var jag på loppis igen! TVÅ st faktiskt!
På första loppisen hittade jag lite grejor som jag inte tänker visa nu, utan det ska pysslas med dem och jag vill inte visa förrän jag är färdig.. Får se om det blir nåt av det eller inte..
På andra loppisen blev det lite smått och gott!

Jag gick loss i knapplådorna. MUMS! Där skulle jag kunna köpa hur mycket som helst. En krona för 10 knappar! Kan väl hända att jag tar och rotar igenom där nästa gång också...! MEN min rosa knappburk är nu överfull och går inte att stänga.. Dags att köpa större burk? ;)


Lite spets igen!


Och fina teskedar med detta mönster i handtaget (?). De tänkte jag ha som dekoration på nåt kort. Kanske tille n nyfödd, eller dopkort? Tror jag sett någon annan göra så innan, men kan förstås inte komma på vem.. Tack för idén iaf, vem du än är!

Kulor

Idag har jag varit på mässa i Karlstad med Mazzarin! SUPERKUL! Imorn är det ännu en mässdag och nästa helg blir det Skövde. Jag är redigt trött i kroppen, men som sagt, superkul! Bilder på hur det var + shopping kommer en annan dag!

Den här LOn var med i en tävling på forumet där man skulle tolka en skiss. Och motiv är förra årets julkulor i vår gran.




En söt son

En Ulrika på forumet fick för ett tag sedan en liten son ♥
Visste inte vad han skulle heta, men ett kort kunde han väl få ändå! Och söt kan jag gissa att han är!
Stämpel från Prickiform.




Copics!!

Mina nya pennor har kommit! Set 36A av Copic Ciao finns nu i min ägo! Jag känner ju att jag måste öva för att få in snitsen, de är helt klart annorlunda mot Pro Markers. Set 36B får det nog bli i julklapp :)


Julkulor

En layout till Mazzarin. Motiv är julkulorna från 2008!


Hilda 11 år

Den 30 sept fyllde min kära systerdotter Hilda 11 år!
Det här kortet fick hon med sin present.



Har stämplat med en grenstämpel på chipboarden med två olika bruna färger.

Rosa Bandet-halsband

Det här halsbandet har jag gjort till forumet och dess Rosa Bandet-auktioner!
Spring in och bjud på det nu! Det går ut kl 20.00 ikväll!



 

Scones!

För ett tag sedan bakade jag scones! Har inte gjort det sen högstadiet och hemkunskapen, men det var lätt och blev gott! Den här gången följde jag receptet, men nästa gång blir det lite grövre mjöl.

Pålägg blev en apelsinmarmelad som en gubbe i affären rekommenderade när jag såg förvirrad ut vid marmeladhyllan :)

Grattis till nya jobbet Elin!

Elin har fått jobb!! GRATTIS!
Kan ni gissa vad hon jobbar med? :)

Superenkelt kort, men det tog typ två veckor innan jag kunde klämma ur mig det.. Så är det ibland.. Ett kort skrotades också i processen!

Kram

Kramas med systersonen.
Mycket enkelt och snabbscrappad LO (bästa sättet att scrappa enligt mig, sviiisch, haha)


Lökar våren 2010 (och julen 2009)

För ett tag sedan köpte jag vårens (och julens) lökar från Odla.nu.
Idag har det åkt i jorden och fått sin vattning. Nu står de under trasmatta intill väggen på balkongen, men sen kommer de åka ut i förrådet. Hoppas verkligen det blir lika bra som det var i år!
Alla bilder har jag lånat från Odla.nu också.

Så här blir det förhoppningsvis till jul.
Helt fantastisk amaryllis!


Och i krukorna till balkongen blev det dessa som ska blomma våren 2010!









God Jul-tag

Den här tagen gjorde jag till Kort i Fokus World Card Making Day-utmaningar för ett "tag" (HAHAHAHAHA ursäkta min dåliga humor) sedan :)

Bakgrunden är stämplad med en jultext från Inkido.


Egengjord pin med hattpinne och pärlor.

Busunge

Kära systersonen busar på balkongen :)


Pilen har jag klippt till på frihand och blingat till!

Ljung = höst

Nu har min fina pelargon gått i graven och bytts ut mot ljung. Snart är det dags att plocka in möblerna i förrådet.. Suck!

(Och sedan jag skrev detta har möblerna plockats in och kvar står ljungen... Idag snöade det här också, så inte är det sommar längre direkt..)



Och en annan ljung står på köksbordet och lyser upp det gråa utanför.

Create in the City

Mazzarin har tema "Create in the City" med inspiration från Sex and the City i ett av skyltfönstren just nu. Mina bidrag är ett lyxigt tampongfodral och ett lyxigt bindfodral!

Jag har vikt asken med en riktigt tampongask som mall.


Blomman har jag gjort själv.

Oh so far away

En rund LO till Mazzarin.


Vattenpumpen

Foto från Johans mormors sommarställe.
LOn gjordes på Värmlandsträffen med ett tävlingskit. Pappren hade jag nog inte köpt själv, men jag tycker ändå att resultatet blev "jag" och jag är nöjd! Det är faktiskt kul med kit för det är en riktig utmaning!



Detaljer. Klicka för stor storlek.
   

Rosa Bandet á la Emma Wiklund

Jag har köpt en jättefin tröja som Emma Wiklund designat från Pink Collection där en del av pengarna går till Rosa Bandet. Jag var lite osäker när jag köpte den för det är puffärm och det är lite läskigt tycker jag. Blir väldigt BRED när jag har den... men jag behöll den iaf.

Och nu var jag inne på Mix Megapol och såg att hon varit gäst där. På sig har hon samma tröja som jag köpt. Och minsann om den inte är det minsta puffig på henne....! Jaja :) Jag kan ju låtsas att jag är lika snygg som Emma när jag har på mig den iaf! Skulle kanske köpt mindre storlek.


Bild från Mix Megapol.

God jul

Japp, detta är ett julkort i min stil! Rosa och rött går SÅ bra ihop enligt mig! Kortet har jag gjort till Mazzarin med glittrigt dekorgummi!


Tänd mig

Vår gamla tändstickask här hemma var helt slut. Plånet var väääldigt utslitet, så det var dags att altra en ny för hemmabruk! Så här blev den!


Nattinatti

Beställde denna från Bluebox (och en födelsedagspresent till en kommande födelsedag) nyss! Jag vet ju att den inte kommer göra nån nytta och åka av på en gång. MEN vardagslyx är ju bra alltså :)

Fabulous!

Theo

Söta Hattifnatt fick en liten Theo 29/9 ♥
Och Theo fick det här kortet!


Rosa filt - auktion!

Oktober är Rosa Bandet-månad och på pyssel.net är det varje dag auktioner som man kan gå in och bjuda på. Man behöver inte vara medlem på forumet för att göra detta. Kika in! Pengarna som kommer in går förstås till Rosa Bandet-insamlingen.
Just nu pågår två auktioner med en filt och en bebisfilt där jag har varit med och virkat mormorsrutor.
BJUD!




Motljus

Här kommer en LO för Mazzarin!




Loppistur 3/10

Jag går inte på loppis.
Men lördag 3/10 gjorde jag det! Den "stora" loppisen här i stan har nämligen flyttat in typ granne med mig, så jag tog en morgonpromenad och tänkte kika lite. Jag skulle inget ha, men tänkte kolla in fenomenet.
MY GOD! Det var SJUKT mycket folk och jag var ändå där nästan när det stängde.
Tog två varv, första varvet hittade jag inget (nja kanske att jag köper knappar och spets nästa gång!), men när jag fick andra varvet stod den bara där! Denna finfina ljusstake (eller vad man kan kalla den) fick jag för 50 kr! Fyndade även Kristin Lavransdotter för 10 kr!
Lyckat!




Giza 06

Den här LOn gjordes på Värmlandsträffen. Man skulle utgå från en skiss. Jo, det gjorde jag, men sen levde LOn sitt eget liv (och så KAN det ju hända att jag glömde bort att jag skulle utgå från en skiss mitt i allt...) och så blev det så här :)

Fotot är ännu ett från min och Johans resa till Egypten 2006.

Tändsticksask till jul

Ännu en tändsticksask med jultema.
Minns ni dessa bokstavspärlor som fanns "förr"? Nu finns de igen iaf, om de nånsin var borta, och jag gillar dem massor!

RAK

Med det här RAKkortet åkte en RAK till Lillpiga för ett tag sedan :)


Telåda

Eftersom jag köpte en så lyxig burk för diskmedlet tänkte jag spara in lite slantar på en telåda. (Och nä, jag tänkte inte på att INTE köpa en telåda, klart jag ska ha en sån! :) )

Beställde från Slöjddetaljer via Mazzarin en omålad trälåda för te.
När jag gjort mitt med den blev det så här.

Jag är SÅ nöjd!


Insidan. Fick köpa lite nya teer i påse för att fylla upp lådan. :)


Lite detaljer som går att klicka upp större om man skulle vilja göra det.
   

Gudfadern

I somras gjorde jag ett dopkort från en kollega till en annan kollegas dotter. Kollegan ville nu ge ett specialtackkort tillbaka! Han som gav första kortet är alltså gudfar till den lilla tjejen, så temat var givet!

Jag fick fria händer, men han ville att det skulle stå Gudfadern, och att "loggan" skulle vara med.
Så här blev det!


Eftersom jag gjort kulhål på framsidan gick det inte att sätta ett foto på insidan som det var tänkt. Därför gjorde jag en enkel inlaga där de kan sätta "tackfotot". Det är bara att vika undan inlagan.


När man gjort det ser man insidan. Texten är en klassiker från Gudfader-filmerna.


Detaljer!


Kulhål = cirkelstans, edgescraper/sax, akrylfärg och crackle accents.


Bokstäverna är Chemistry, och de har fått lite "blodstänk" och crackle accents.


Så här blev baksidan. Tack Samara för blodfläckarna :)

Pysselträff 22 september

Jag har ju dragit igång en liten pysselträffsverksamhet :) Tisdag 22 september var första träffen och jag måste säga att det var lyckat! Fick en del mail innan från personer som inte kunde komma, så förhoppningsvis blir vi ännu fler glada pysslare nästa gång (20 oktober!)

Här är vi i full gång! Senare på kvällen dök två till pysslare upp så totalt var vi 9 st under kvällen!


Att måla med distresser och vattenpensel blev populärt! En av veteranerna lärde snabbt en nybörjare, och så var hon fast!


En liten pysslare följde med mamma och gjorde en layout med kaninen Cola!

Tavla

Min sötaste systerdotter fyllde 11 år 30 sept. Hon fick presentkort på bio. Jag tyckte dock att jag hade lite dålig fantasi, så det blev även den här tavlan!

Jag har gjort tavlan här och skrev sen ut på cardstock och gjorde en passepartout. Ordet "eds" är ett internskämt :)


Nån liten dekoration blev det ju förstås. Själva motivet sitter på 3dkuddar, så därför fanns det utrymme för lite bling.

Pysselpengar

Pysselpengar in, pysselpengar ut!
Dvs, det jag "tjänar" på beställningskort eller om jag säljer saker på loppis ska hamna i den här sparbössan. Inte för att jag tror att den kommer vara särskilt välfylld särskilt länge.. MEN den är ju fin iaf!
Den är från Panduro och beställd via Mazzarin, men jag har pimpat den! :)



Blingbling!


Baksidan.

RSS 2.0