130214 - 130220

130214 - Love is..
Kärlek. Ja. Vad är det då? Finns i stort och smått. Det var Alla hjärtans dag denna dag. Jag var ledig, men Johan jobbade så det blev inte någon kärleksdag direkt. Däremot bakade jag lite under dagen och bjöd Johan på muffins när han kom hem :) Kan inte kärlek vara att baka lite, vara för att?
 
130215 - Inside your fridge
Inte mycket att säga om detta. Här var vår kyl den aktuella dagen! Lätt tema, haha! Det ser dock ut som jag har laddat upp med massa matlådor inför min jobbhelg, men det är en låda till mig, en till Johan och två muffinslådor, hihi.
 
130216 - Perfect
Det blev en dag på jobbet med noll rast och ingen lunch. Fick även stanna kvar en sväng efte rmitt pass var slut för att få dokumenterat det jag gjort. Pust! Har ju ingen speed ännu i det jag gör. Allt tar ju tid och får fråga för minsta lilla! Kom hem vid 17.00 och åkte direkt till pizzerian. Det var inte tal om att laga mat! Perfekt lunch/kvällsmat en dag som denna!
 
130217 - In your hand
Ratten. Det blir en hel del körande nu när jag jobbar i Karlstad. Skulle gärna åka kollektivt om jag kunde, men gör jag det kommer jag inte i tid på morgonen. :/ Det går ju bra att köra, men mitt psyke tycker det är jobbigt med vinterväglag. Åker gärna lite tidigare än jag kanske behöver och tar det förstås lugnt. Ny (begagnad) bil ska dock bli vår inom en snar framtid. En större/säkrare bil än den lilla vi har nu.
 
130218 - Something you don't like
Som jag nyss skrev, det går ju bra att köra och så till jobbet, men när jag gör ett dagpass ringer klockan 04.55. Det gillar jag INTE. Det är så sjukt tidigt!!! Fotot är taget när jag pallrat mig upp :) Inte vänjer man sig heller vid denna tidiga tid. Kan bero på att man ju också gör kvällar så man går ju inte alltid upp så tidigt. Skittråkigt är det iaf när klockan ringer!
 
130219 - I am..
..a nurse. Det är ju så att jag sedan några veckor är legitimerad sjuksköterska! Crazy. Det är fortfarande inskolning som gäller (men denna dag bara åtta inskolningspass kvar!!) och det är ju skönt att ha någon i ryggen. Många frågor blir det! Lär mig något varje dag och det är ju positivt!
Gemet har jag köpt på vardvaskan.se
 
130220 - Where you stood
Mitt fotspår. Här stod jag visst en dag utanför dörren hemma i slask. Nu har det frusit på och blivit ett isspår istället :)

David Lachapelle på Fotografiska

När vi checkat ut från Yasuragi tog vi oss en tur till Fotografiska. Jag har länge velat gå dit på någon utställning. Så bra att vi tog oss dit just nu för OJ SÅ BRA denna utställning var! Rekommenderas! Vågade inte fota därinne (så mycket) för jag såg ingen annan som gjorde det :)
http://www.davidlachapelle.com/
http://fotografiska.eu/

130206 - 130213

130206 - Soft
Smörjer mig med Fenuril numera. Inte särskilt glamouröst eller så. Ingen go doft heller, men jag blir mjuk och go efter dusch. I den här årstiden är jag så torr i huden så det är helt galet!
 
130207 - Your name
Jag heter Diana Elisabeth efter prinsessa Diana och drottning Elizabeth II. Mamma är rojalist ut i fingerspetsarna. Kanske beror det på att hon är från Thailand och kungen där hyllas otroligt mycket (vet ej varför). I alla hem jag varit finns en bild på honom. Iallafall var det så att när jag föddes skulle det bara bli en Diana! Om jag varit en pojke vet jag inte vad det hade blivit av mig. En liten William eller Carl Philip kanske?
Eftersom mamma har kungligheter som intresse har det liksom blivit lite så för mig också. Jag tycker varken bu eller bä egenltligen, men visst var det kul när kronprinsessan Victoria gifte sig/fick barn t.ex. :)
 
130208 - Something orange
Favoritfärgen är fortfarande rosa för mig. Men på senare tid har orange seglat upp på andraplats tror jag. Gillar ju starka färger! Hade jag varit singel/bott ensam hade det nog varit mer rosa saker i hemmet överlag, men Johan gillar inte rosa särskilt mycket. På våra gemensamma saker får jag väl låta andra färger komma fram istället. Till exempel dessa fina orange handdukar från Ikea :)
 
130209 - Guilty pleasure
Allt sött är gött. I princip. Godis (lösgodis, choklad, efterrätter), kakor, bakelser. Mmm! Jag äter inte sockerbitar som de är, men de fick vara med på bild här för de är fina. Har dem i te :)
 
130210 - 3 o'clock
Kl 03.00 sov jag och fotade alltså inte. Kl 15.00 var jag på jobbet och hade tänkt fota, men glömde... Typiskt. Därför fick min goa kudde representera härligt ljuv sömn kl 03.00 :)
 
130211 - Entrance
Ledig dag! Lämnade in bilen för att få lite nya lampor. Blev utkörd från verkstaden så jag tog en promenad till mamma. Hon är ju på semester i Thailand och jag har fått uppgiften att byta VHSband (ja, hon använder fortfarande sådana) i videon, samt spola i kranarna med jämna mellanrum.
Här är mammas ingång. Här bodde även jag från 1992-2004 ungefär :)
 
130212 - Where you ate lunch
Dags att jobba igen! Lunchen blev alltså på infektion på CSK. Det var ju även fettisdagenn så där jag åt lunch stod det semmeltårtor och väntade på att det skulle bli APT. När jag började äta lunch var de hela. När jag sen gick därifrån hade någon tjuvstartat, haha! Såg fram emot min första semmeltårtebit, men jag missade HELA mötet och fick jobba istället. Tog en bit efteråt iofs. Gott var det!
 
130213 - Walking
Åker bil till och från jobbet, men annars är det gång som gäller. Cyklar inte särskilt ofta och speciellt inte den här årstiden. Dåliga skor för vintern, men mina vader vill inte ner i några stövlar och sen orkar jag inte tänka mer på vinterskor än så... :/
Tänkte även här fota på jobbet där det blir en hel del gång! Glömde igen! Men snart får det komma bevis på att jag faktiskt jobbar och inte bara säger att jag gör det :)

130201 - 130205

130201 - Fork
Första dagen på nya jobbet! Mitt första jobb som sjuksköterska! Hängde mest med och svansade den här dagen, men lunchen blev ändå sen och det fanns inga rena gafflar kvar när det var dags för mig att äta. Första lunchen åts alltså med plastgaffel :)
 
130202 - Pattern
Tog en promenad min lediga dag i solen. Känns nästan so mjag mpåste nu när jag varit så lat och solen för en gångs skull kommer fram. Jag såg detta fina mönster i gräset.
 
130203 - Something beginning with 'E'
Event. Igår började Melodifestivalen. Jag såg det inte livve på tvn utan umgicks med Johan istället. Han är inte ett mello-fan :) När det är dags för andra chansen ska jag dock se på plats live i Löfbergs Lila Arena :)
 
130204 - Hope
Nej. Inget hopp om våren ännu. Bara mer snö. Trädet utanför köksfönsret blev dock väldigt fint och det lyser ju upp ute vilket jag tycker är bättre än grådask :)
 
130205 - Something you smelled
En av mina parfymer. Dock sällan det blir parfym nu när jag börjat jobba (eller innan när jag hade praktik). Glömmer när jag är ledig också.

130127 - 130131

130127 - Sun
Nej nej, ingen sol idag. Jättegrått och tråkigt faktiskt. Men då finns ju artificiellt ljus att tillgå. Kommer osökt att tänka på "Sol i sinne, brun inne".
 
130128 - Through
Var iväg på spinning. Med hjälp av svett och bra musik tog jag mig igenom passet. Alltid skönt efteråt.
 
130129 - Grow
Denna dag var jag i Karlstad och träffade en kompis som jag inte sett på länge. När vi fikat klart åkte jag till jobbet. Kändes lite pirrigt. Börjar på fredag. Hugaligen. Tänkte hämta lite mer schema (hade bara fått för första veckan) och ett kort så jag kommer in på morgonkvisten. Så nu är det gjort! Bara att köra på fredag och låta yrkesrollen växa med mig i vår.
Men ja, det är läskigt. Jag ska kunna, göra, säga, bestämma saker på egen hand. Har ju massa bra kollegor att fråga och vi jobbar ju i team allesammans, men ÄNDÅ!! Gulp!
 
130130 - Down
Vår tråkiga trapp ner till lilla hallen.
 
130131 - Yourself
Jag tog en promenad när solen passade på att titta fram! Så härligt längs sjön vid Marieberg.

RSS 2.0