Gudmodern och Gudfadern

Samma person som beställde tackkorten till sin sons dop beställde även två specialare till sonen gudföräldrar. Jag gjorde ett likadant (nästan) kort förra sommaren som den här beställaren fick av en annan kollega :) Och han gillade det uppbarligen :)


Hanna 25

Fick en beställning från en i klassen till en tjej som fyller 25 år, journalist, gillar musik, jordnära färger. Ok!
Så här blev resultatet!
Dag 52 - Dag 55

Dag 52 - 110221 - Sjuklådan
Sjuk!!! Sjuk sjuk sjuk! Mådde inte alls bra denna dag. Som tur var hade jag inte praktik, så jag kunde gå runt hemma och tycka synd om mig själv och se på allt som fanns på svtplay :) En förkylning från praktiken känns dock bättre att få än exempelvis vinterkräksjukan!
Fotot är på vår låda med medikamenter!Dag 53 - 110222 - Avbokat
Tema sjukdom fortsätter.. Gårdagens step fick avbokas, så även core för denna dag. Jättetråkigt, men vill ju inte att det ska bli nåt senare.. Mådde dock bättre.


Dag 54 - 110223 - Bokhög
Start för bokrean idag. I love it. MEN nu kommer "jag" ju troligen köpa ny mobil inom kort. Och så tänkte jag att jag ju faktiskt har ett par böcker i hyllorna som står och väntar på att bli lästa. Bestämde mig för att plocka ner de olästa och kolla hur många det faktiskt var. Eh. Det blev 29 st. Känns som att jag faktiskt kan hoppa över årets bokrea. (Kanske)


Dag 55 - 110224 - Infektionsblomma
Seminarium idag. Absolut sista dagen på praktiken för min del. Kändes jättetråkigt eftersom jag haft jättetrevliga/roliga/lärorika veckor. Från avdelningen fick vi varsin blomma som tack. Passande nog var blomman gul som i smittfarligt avfall :)

Dag 49 - dag 51

Dag 49 - 110218 - Chai latte
Hade metodexamination på förmiddagen i skolan. Sen var det två timmar till praktiken började, så jag åkte till stan och köpte praliner och en chai latte. Passade på att äta en baguette och dricka chai latten i bilen (medan den stod still) innan jag gick in till praktiken. Mums!!!Dag 50 - 110219 - Praliner
Lördag = godisdag. Köpte ett gäng praliner på Kardemumma i Karlstad, och några på Carli i Karlstad. Skitgott, men väldigt mäktigt!


Dag 51 - 110220 - Skadad mobil
Även fast jag vill ha en ny mobil känns det inte bra när den gamla går sönder.. För att jag ska höra nåt när någon ringer eller jag ringer ut måste jag ha högtalare på, eller ha headset.. Alltså har själva hörluren gått sönder. Har snabbkollat på nya mobiler. Det är en djungel. Valet tror jag står mellan iPhone 4 och Sony Ericsson Arc. Än så länge :) Ska ta mig till nån affär så får se tjusa mig!

Dag 48 - 110217 - Digital bokbok

Jag har sedan 1999 skrivit upp alla böcker jag läser i en sk "bokbok". Det är verkligen jätteroligt att ha och kunna gå tillbaka och se när jag läste en viss bok, eller se OM jag läst en viss bok. Det blir ju en del att hålla reda på.
För några månader sedan kom jag på att jag skulle ta och digitalisera min bokbok, just pga sökfunktionen. Det är hopplöst att leta efter en specifik bok..
Idag blev jag klar med det projektet!! Efter några timmar i excel är min bokbok alltså digitaliserad! Självklart kommer jag ha kvar den vanliga boken också, men det är kul att ha på datorn.

Här ser ni ett urdrag :) Jag läste om alla Harry Potter när sista boken skulle komma så jag skulle ha allt färskt i minnet!

Julkort vecka 5

Enkelt som tusan. Men det är ju bra med såna kort ibland också :)


Dag 47 - 110216 - Köttgryta

Jag försöker och försöker få till den perfekta köttgrytan. Den ska vara brun, krämig, mustig och helt enkelt jättegod! Köttet ska ramla isär i munnen :)
Denna gryta blev inte perfekt. Men har nu iaf (tack vare Agneta) fått ordning på färgen.. Ett steg närmre då.
Här är den långt ifrån färdig, men alla ingredienser utom grädden var i!

Dag 46 - 110215 - Klädd i vitt

Så här ser jag ut på praktiken :) Och ungefär så här kommer jag se ut de närmaste ca 35 åren!
Klädd i vitt!Praktiken har gått fort. Har nu bara fem arbdagar kvar, plus ett seminarium. Jag har lärt mig massa, och framförallt är det nyttigt att träffa patienter! Det enda tråkiga är att det är slut snart då.

Dag 42 - dag 45

Nu blir det flera bilder i ett inlägg för jag har halkat efter lite :)

Dag 42 - 110211 - Kimono
Johan kom hem från konferens i Stockholm med denna :) Han har varit på Hasseludden Yasuragi med jobbet. Det är egentligen inte en kimono, men vi kallar den för det. Superhärlig! Jag fick också saltskrubb till kroppen. Gulle! ♥


Dag 43 - 110212 - Hummer
Vi var på middag hos Johans mamma. Det serverades hummer! Tror inte att jag har ätit det förut. Tyckte det var gott, lite tuggmotstånd om man jämför med kräftor.


Dag 44 - 110213 - Joggingskorna
Efter nästan en veckas ofrivillig vila från träningen kom jag iväg! (Fotade dock hemma efteråt....) Väder och lite tidsbrist satte stopp för min träning i veckan. Första gången på väldigt länge som det bara blev tre ggr på en vecka. Nåväl, nu ska det väl bli fyra ggr igen :)


Dag 45 - 110214 - Tidigt
Börjar på praktiken kl 06.45. Så jag måste åka hemifrån 05.45. Därför måste jag gå upp strax innan 05.00. ZzzZZzzzz! :) När jag kom ut i köket idag hade kl hunnit bli precis 05.00! Inte en enda granne har nån lampa tänd. Det är bara jag som tassar runt i mörkret och grejar. Tycker dock att det har gått förvånansvärt bra med de tidiga mornarna. Jag är ju inte morgontrött, men det brukar slå tillbaka på eftermiddagen och det tycker jag inte att det har gjort, faktiskt :)

Dag 41 - 110210 - Vintern slår till

När man börjar få lite vårkänslor och kanske till och med hör en fågel kvittra, det är så vintern slår till igen. Preciiis när man börjar tycka att livet är drägligt igen. Suck! Jag vill inte ha mer sånt här! Jag. Vill. INTE.

När jag åkte till praktiken på morgonen (kl 05.40 startade jag zzzzz!!) började det precis snöa. Det var ok att köra, men jag tycker inte det är kul med mörker, och speciellt inte i kombination med snö. Nåväl, jag kom fram i Karlstad, parkerade och gick in på CSK. När jag sen slutade för dagen hade det snöat konstant sedan morgonen och enligt SMHI skulle det KANSKE komma upp till 10 cm nysnö. Jotack.
Bilen var i princip insnöad och det var så nåder jag kom därifrån. Riktigt nära att jag körde fast.. Det hade ju verkligen varit spännande..!! E18 hem var vidrig. Knöggligt, spårigt, jävligt. Jag körde jättesakta, men de som var bakom mig hade massa chanser att köra om och det var bara en enda bil på hela vägen hem som gjorde det. Så jag tror inte att de andra ville köra så mkt fortare än mig.


I skrivande stund är kl 21.00 och det snöar fortfarande. Ska bli spännande att åka imorn igen.

Dag 40 - 110209 - T3-stud

Lappen som sitter på mitt skåp på symbolisera den riktiga starten på VFU:n. Jag har nu genomgått ett kvällspass och jag tycker själv att det gick bra. :)Det SKULLE vara ett kort på mig i bussarong osv, men jag såg inte klok ut efter passet.. Så jag ska försöka fota någongång INNAN ett pass, så får vi se hur det blir!

Dag 39 - 110208 - Väder

Detta var en fixardag! Både jag och Johan var lediga, så vi passade på att få lite saker gjorda. På vägen hem fårn tippen var jag tvungen att stanna bilen och fota. Så himla fint!! Gnistrande snö som långsamt smälte i solens sken, perfekt!


Förlåt..

Ett kort som gick till Jonas i klassen och hans flickvän. De stod på min julkortslista, men jag skickade till fel adress eller nåt, så det kom aldrig fram :(
Inuti kortet står det "Förlåt för att ert julkort aldrig kom fram, men god jul och gott nytt år i efterskott" :)Detta är årets första kort :)
Det blev lite barnsligt (eller ska man säga lekfullt kanske?), men vad gör väl det?

Dag 38 - 110207 - VFU-start

Idag började mina tre veckors VFU (verksamhetsförlagd utbildning) på infektionskliniken på CSK.
Bara introduktion idag, men det blev en hel del information som man måste bearbeta. :) Börjar på riktigt på onsdag. Kanske kan det bli nån bild på mig i bussarong framöver ;)

Här ska jag alltså ha praktik!


Och nu är jag ikapp med visning av bilder, så kanske det inte behöver bara så måååånga inlägg/dag iaf på ett tag :)

Dag 37 - 110206 - Hängd tvätt

Det skulle vara en annan bild, men glömde fota på det jag tänkte :) Så det får väl bli nästa gång det blir tillfälle!
Istället blev fotot för dagen den hängda tvätten här hemma. Det finns torkskåp i tvättstugan, men både jag och Johan tycker att torkskåp är rätt meckiga. Därför tar vi hem den tvätt som inte går i torktumlare och hänger hemma istället.

Och så ser det här ut :)


Dag 36 - 110205 - Lördagsgodis

Första dagen med lördagsgodis (den här omgången). Faktiskt har det gått bra i veckan, och jag var inte jättesugen.. Kanske skulle man skita i att köpa lördagsgodis nästa lördag?

Alltså, missförstå mig rätt, det var ju förstås gott, men det var inte SÅ gott :)

Dag 35 - 110204 - Skafferiet

Vi har haft ett väldigt trångt "skafferi" så länge vi har bott här. Men istället för att göra nåt åt det har vi gnällt och plockat ut hälften av grejorna varje gång vi skulle ha nåt. Det kan skulle ha stod ju alltid längst in :)
Idag tog jag tag i det och flyttade från ena ändan av köket, till det andra.
Nu står allt i ett dubbelskåp. Förut stod allt utom pasta/risburkarna och müsliburken på en yta hälften så stor. Nu får ju allt plats med råge! Och vi kan köpa mer saker också :)


Julkort vecka 4

Här kommer julkortet för vecka 4!
Det blev ett lite galet criss-crosskort.


Dag 34 - 110203 - Post

Idag fick jag härlig post!! Det var mitt månadskit från Mollys Scrapbooking. Hade beställt lite extragrejer den här gången, så det var ju kul förstås.
Mindre kul är att jag knappt har scrappat på flera månader.. Senaste LOn var kanske oktober? Känns som evigheter sen. :( Kort gör jag ju då och då däremot!Nu är ju januari slut, så då är det snart dags att framkalla januaris bilder. Kanske det kan bli nåt av dem?

Dag 33 - 110202 - Biltvätt

Passade på att köra bilen genom en tvättning idag när det var plusgrader. Visst, bilen blev smutsig direkt igen när vi körde ut, men det kändes bra att få bort gammal skit iaf!
(P.s. Vi vet att man ska vika in speglarna, men det går inte på vår bil.)

Dag 32 - 110201 - Sjuk?

Nog för att jag snyter mig annars och har massa snor så.. Men det kändes allt som lite väl mycket dan här dagen. ELLER så kände jag efter lite för mkt eftersom jag dagen innan stått ute i kylan i två timmar med svett som långsamt torkade in över hela mig. (Se inlägget om bilen)
Får se vart det här leder.


RSS 2.0