Dag 31 - 110131 - Haveri

OMG OMG! Hade egentligen en annan bild idag, men...
När jag åkte hem från gymet började bilen bete sig lite underligt.. Helt plötsligt STANNADE DEN!!! Mitt i en rondell! Fick panik och lyckades på något sätt få den att åka tio meter till så jag kunde åka in till kanten. Där blev jag sen stående..!
Ringde syrran + man, de kunde inte hjälpa. Ringde svärmor + sambo, de hade druckit vin! Så de ringde Johans morbror som fick komma och hjälpa mig... Han kunde inte förstå vad felet var, men fick iaf bogsera mig bort till svärmor. Väl där fick jag råd att köpa k-sprit. Jahapp, jag traskade iväg till Statoil. Där jobbade en gammal klasskamrat som hängde med tillbaka till bilen för att hjälpa mig. Hon fattade inte heller vad problemet var.. Hon fick ringa sin pappa som kom dit. Han fattade inte heller..!
Tillslut tänkte vi att vi häller i en slatt bensin iaf trots att det står på mätaren att den finns (om än lite). Sagt och gjort, och sen gick bilen som smort!! Suck! Hade man bara tänkt på det från början så hade jag inte behövt komma hem två timmar senare än jag skulle. Men det var ju inte bara jag som var "dum" iaf.
Har nu tankat fullt...

Bilden tog jag medan Johans morbror letade bogserlina i sin bil :)

Grattis Emmelie

Ett beställningskort.
Dag 30 - 110130 - Müsli

Idag gjorde jag egen müsli! Hittade nåt recept på nätet och testade. Det blev väl ok och godare än köpt, men jag hade nog väntat mig lite mer.. Nåväl, det är väl bara att äta på, för det blev en del!
Ska få ett annat recept från en i skolan med bland annat kokosflingor. Det kanske är bra :)


Julkort vecka 3

Insåg att jag glömt visa förra veckans julkort!! Jag gjorde det i tid, men har som sagt glömt visa. Under dagen kommer jag också göra denna veckas julkort och jag har redan en idé :)


Dags för ett julkort igen! Jag är skitnöjd att jag faktiskt gjort de första tre veckorna, haha...
Väldigt enkelt kort den här gången, men hey, alla kan inte vara tekniska underverk :)


Dag 29 - 110129 - Kvinna2011

Var på mässa med Mazzarin i Karlstad. Det var Kvinna2011 som gick av stapeln inne på Karolinen. Mycket lyckad mässa, supertrevligt! Lite varmt kanske, men det får man väl stå ut med.
Hade inte med mig kontanter, och bankomaten var trasig.. Så tyvärr handlade jag ingenting. Hade ju tänkt slå till på lite bare minerals faktiskt! Och i båset bredvid oss fanns de mest LJUVLIGA choklader..! Men det var väl bra både för mage och plånbok att jag inte hade kontanter då :)
I båset mittemot oss fanns Xtravaganza. Jag passade på att väga mig på deras specialåg där. Fick reda på mängd fett, muskler och vatten i min kropp. Egentligen inga nyheter, för jag vet ju att jag är överviktig, men ändå bra att få på papper hur det faktiskt ser ut..

Här var iaf ena sidan av vår fina monter!

Dag 28 - 110128 - Handboll

Semifinal i Handsbolls-VM idag. Sverige mot Frankrike. Även om det var svårt att vinna, så tror man ju alltid att det ändå KAN gå! Konstigare saker har ju hänt...
Men tyvärr inte denna gång. Får hpopas på brons istället!


Dag 27 - 110127 - Gymtajm

Var i skolan på förmiddagen, men åkte hem vid lunch trots att det var föreläsning även på eftermiddagen. Kände mig inte motiverad nog att stanna kvar..
Men istället kom jag alltså hem mitt på dagen, och kunde åka till gymet när det inte var så mycket folk! Se, vilket väder!! Lite kallt, men soligt och vackert var det ändå!
På gymet gick det dåligt, tungt från början, men men..


Isabella 16

Beställning från en klasskamrat. Kortet är till en "tuff" sextonårig estet-tjej.
Eftersom hon går bild och form blev det lite färgsplatter i bakgrunden.
Tyll, svarta blingstenar och alfabetet haunted fick komplettera kortet. :)Svart glitterlim + 3dlack = good.

Dag 26 - 110126 - Löpning

Köpte nya Runner's World idag. Där står det att alla bör springa, så det är väl bara att lyda? :)
(Mmm, jo, de som skriver i den tidningen är väl ganska partiska..)


Dag 25 - 110125 - Åtta år

Åtta år tillsammans med min Johan ♥
Tiden har gått väldigt fort! När vi träffades gick vi fortfarande på gymnasiet :)


Dag 24 - 110124 - Klinisk omvårdnad

Ny termin, ny kurs!


Almanacka till mamma

Den här fick mamma av mig i julklapp.


Dag 23 - 110123 - Fruktstund

Var och hämtade clementiner (satsumas??) hos mamma idag, en hel påse. Enligt mamma skulle de vara jättegoda, så jag fick inte säga nej. Det var bara att ta emot dem, och ja, de var goda :) Flera st har redan åkt ner i magen!


Dag 22 - 110122 - Pysselmiddag

Var bjuden på middag hemma hos Susanne som äger Mazzarin! Alla inspiratörer med respektive var bjudna. Alla kunde inte komma, men totalt var vi 11 personer.


Dag 21 - 110121 - Tygpyssel

Idag har jag tygpysslat! Det var längesen, men det är kul! Tycker ju inte så mkt om att sy, men det har jag inte gjort idag heller. Det har blivit lite annat med tyg.... :)


Malte 3 år

Har gjort ett kort till systersonen som fyllde 3 år den 10/12 :)
Känns som att jag ligger lite efter med att visa min alster...!


Dag 20 - 110120 - Promenad

Idag var det sista dagen på andra termine på sjuksköterskeprogrammet för min del. Underbart. Ska bara skriva en utvärdering som heter duga så kan man lägga den terminen bakom sig.. Positivt från T2 var det tre fältstudiedagarna då jag lärde mig massor!

Nåväl. Dagen började kl 5.45. Segt. Har inte gått upp så tidigt sen innan jul ju! Efter lite krig med mig själv tog jag en promenad till stationen istället för att åka buss. Bra!
Sen när jag kom hem från skolan var det strålande väder! Perfekt! Så det var ju bara att ta benen hem från stationen också! Passade på att ta det här fotot med mobilkameran på vägen hem.

Dag 19 - 110119 - Storhandling

Idag var Johan ledig så vi passade på att storhandla när vi båda var hemma. Kylskåpet är nu fyllt igen med diverse gottigt. Som vanligt är det svårt att handla MAT och inte bara massa tillbehör och så. Får se vad det blir av den här omgångens varor.


Dag 18 - 110118 - Tvätt

Idag har det varit en fixardag. Tyvärr blev inte så mkt fixat som det var tänkt, MEN tvätten blev ren! Dagens foto är därför ena tvättmaskinen i tvättstugan. Vi har delad tvättstuga, dvs kan två st tvätta på samma gång. Idag var det en sån människa där som är väldigt noga och nitisk med allt därinne.. Så jag höll mig borta från henne och hoppades att jag skulle få vara själv där inne och få tillfälle att fota någongång. Och det fick jag! Life is good.Har även haft en bra bra bra träningsdag idag. :)

Dag 17 - 110117 - Hejdå juluppgiften

Istället för att vara i skolan hela tiden under jul och nyår fick vi en uppgift att göra. Idag är den helt klar! Vi har gjort vår uppgift, opponerat/responderat och svarat på individuella frågor. Jag och Caroline fick jättemycket beröm av både klasskamrater och lärare, så det var väldigt roligt! Kul att höra att man gjort något bra!
Uppgiften har tagit ganska mycket energi av mig. Inte för att det var svårt/jobbigt, utan för att den här uppgiften speglar väldigt tydligt organisation och struktur på hela T2. Och ni som känner mig vet att jag gillar struktur...
Därför är det med nöje jag säger; HEJDÅ juluppgiften!Notera den rosa häftklammern i hörnet. Jag hittar inte mina vanliga häftklamrar (det är sant!!!) så jag fick ta de rosa. Kändes lite löjligt att lämna in uppgiften så också, men vad gör man? Nåväl, jag ska ALLTID lämna in skolarbeten med rosa häftklamrar i framtiden, för herregud så mkt beröm jag fick för den! "Det piggar verkligen upp." "Oj vilken rolig, man blir ju glad av att se den där."

Julkort vecka 2

Dags att visa julkortet för vecka två. Jag körde på brunt den här gången med lite rött som accent. Kör fortf på stämplar som jag målade inför julkortstillverkning 2010 och där är bara dessa små gubbar kvar. Får nog hitta på något annat till nästa vecka (kanske).Blev nöjd med tagen.

Dag 16 - 110116 - Väderomslag

Ja, vad ska man säga? Vädret gör ju som vanligt precis som det själv vill :) Ena dagen är det -15, andra +4! Helgalet! Jag vill ju gärna att det ligger vid -10 på vintern. Inte för kallt, men inte så varmt att jag svettas. Jag har väldiga klädproblem när det ligger för nära nollan.
Nåväl, idag var det regn och +4 alltså! Det ger blankis och stoooora vattenpölar. Ska bli spännande vad det blir nästa gång vädret slår om!


Dag 15 - 110115 - My cup of tea

Otroligt lat dag idag. Gick i pyjamas till kl 16 ungefär. Då bestämde jag mig för lite frisk luft och gick på en promenad (som inte var så trevlig, men det hör inte hit...).
På kvällen sen blev det lite plugg med te i soffan framför tvn. Så det fick bli dagens bild helt enkelt. Koppen köpte jag i höstas när jag och syrran var och såg Mamma Mia i Karlstad :)

Femton tackkort

En kollega från hemtjänsten har haft dop för sin son. Och då krävdes ett antal tackkort! Sagt och gjort, tackar som frågar! Jag fick fria händer "inte rosa", och så här blev resultatet!Insida och baksida.
 

Dag 14 - 110114 - Första semlan

Idag åt jag årets första semla. Köpte den på Ejes förstås. Vill inte ha mandelmassa, så jag tar med vaniljkräm istället. Mums!
Planen är att jag ska göra egna i år också eftersom Johan är laktosintolerant och också vill ha semla :) Vi får se vad det blir av den planen!


Dag 13 - 110113 - Tröja i posten

Idag fick jag rolig post!! I kuvertet från Tjejmilen låg min beställda träningströja! Tjohoo!! Så roligt! Den ska jag nu ha fram till 3 sept då det är dags för Tjejmilen på riktigt! Kul att ha kvar denna som minne :)Jag fick även läppglans, kajal och ögonfransböjare med värme i posten. Syns det på bilden att jag har allt från dagens post på mig?? :)
(Ögonfransböjaren funkade inte... Kajal var svårt att ha på. Jag har aldrig använt det. Men läppglanset var bra, och tröjan passade.)

Träningsdagbok

Om nån skulle ha missat det så har jag börjat träna :)
Så när jag såg en almanacka för 2011 på Konsum för 39 kr slog jag till! Den blev en träningsdagbok för 2011!
Varje dag är en sida = mycket plats att skriva på.
Eftersom jag även vill ha med starten på min träning har jag satt in extra blad längst bak där jag skrev på fram till nyår.


Dag 12 - 110112 - Mazzarinmys

Imorse fick jag sms från Elin som undrade om jag var hemma eller i skolan. Jag var hemma :) Det hela ledde till lunch på Mazzarin där Susanne precis kommit hem från semester i Vietnam över nyår. Det syns ju vem som varit på semester och vilka som varit i Sverige hela vintern!!


Julkort vecka 1

Här kommer då årets första julkort!
Det är också första i julkortsutmaningen som går ut på att göra ett julkort i veckan hela året :)
Jag har valt att börja julkortsåret med en distressruta i cirkel :)
Dag 11 - 110111 - Mad men

Nu är vi äntligen inne på säsong 4 av denna serie. Idag när Johan var ledig blev det tre avsnitt på raken :)
Lugnt och skönt för oss, men för Don Draper går det som vanlig inte så jättebra.


Dag 10 - 110110 - Hej då julen

Idag spenderade jag några timmar med att plocka ner och bort julen. Så nu är de gamla vanliga lamporna tillbaka, och tomtarna har gömt sig i dessa fina bananlådor :)
Här står de nere i hallen och väntar på att Johan ska bära ut dem i förrådet. Ja, det fick han faktiskt göra eftersom jag plockat ner och packat allt när han var på jobbet :)
Jag klippte även ner granen med sekatör, det var en pärs!


Roligt datum idag :)

Namnskylt

Känns som att jag inte gör annat än namnskyltar :) Men det är kul ju! OCH den här gången skulle det stå att jag var sjuksköterskestudent också. Så det var ju bara att göra en ny!
Den här hade jag på mig på min första praktik ♥

Och det var en SÅ bra praktik! Väldigt nöjd med plats och handledare och allting! Fick blanda antibiotika och ta blodsocker själv på patient :) *stolt*


Dag 9 - 110109 - Svett och glädje

Tänkte att jag själv skulle vara med på nån bild nångång, så därför fick det bli en bild från omklädningsrummet på gymet efter dagens pass :) Ehrm.. Jag ser krampaktigt glad ut, men det var för jag skulle försöka se glad ut samtidigt som jag snabbt tog kort innan någon annan kom in i rummet :)


Idag sprang jag för första gången totalt 8 minuter på löpbandet :) (4+4 min) Så det var därför jag var så glad, jag kan ju! Nästa gång blir det också 4+4, men med kortare vila mellan intervallen.

Vinterskärgård

Ibland är det väl vackert med vinter ändå! :)
Dag 8 - 110108 - Snön

Det går ju inte att ta ett foto om dagen utan att det någongång ska bli med snö..! SMHI har varnat för snökaos igen och man ska inte gå ut och allt vad det är.
Så här såg utisktet ut från pysselrummet för några timmar sedan :/
Det får väl snöa när det är vinter, men måste det vara så MYCKET? Och nu är det dessutom nollgradigt. Känns inte roligt alls när man ska ut och köra. Men, det är väl så det är att bo i Sverige :)


Dag 7 - 110107 - Ledsen gubbe

Det här stämplade och färglagda motivet blev del av årets första kort! Känns skönt att vara igång igen efter juldebaklet! (Fast nu ska jag ju snart göra julkort igen då..) Så här i början på året känns det som att det kommer bli många fotografier med "årets första" :)


Julgran 2010

Julgran 2010 alltså. När jag först såg den var det ingen höjdare, men den tog sig allt :)
Ursäkta den dåliga bilden............
Idag plockas den ner, så var julen definitivt över för den här gången!


Fyra Paradisaskar i ny skrud

Dessa lite uppimpade Paradisaskar gick till väl valda händer i julas :)
De är inslagna i cellofan med snöflingor på :)
Frukost

Den här brickan fick jag av syrran och hennes familj i julklapp. Jag ♥ Rice!
Så nu äter jag frukost så här :)


Dag 6 - 110106 - Disk

Dagen har till stor del bestått av disk. Så har det känts iallafall. Johan diskade typ en timme, två diskmaskiner har gått, och sen bakade jag och diskade det jag använt + det vi hade till middagen. Vi är ju bara två, men ändå blir det en del...


Dag 5 - 110105 - Pad Thai

Idag provade vi en ny rätt här hemma. Det var mumsigt, även om det kanske inte ser så ut. :) Förutom detta var det en ganska händelselös dag.


Dag 4 - 110104 - Fröjder i Frödingsalen

Första dagen i skolan för året tillbringades i Frödingsalen. Därför fick det bli dagens bild! Sysslade med lite annat under dagen också, men det kommer bevis på det i Agneta blogg :) Hon kör med samma utmaning som mig :)


Dag 3 - 110103 - Brända bilder

Efter att datorn krånglat och hängt sig flera dagar i rad blev jag så rädd att jag var tvungen att bränna ut de fotografier som inte finns kopierade någon annanstans. Skulle inte vara roligt om de försvann.. Så det var bara att lägga lite tid på att bränna ut dem. OM något händer med datorn nu så finns iaf alla bilder och alla skolarbeten nersparade. :)


Dag 2 - 110102 - Positiv hjärntvätt

Dag 2 - 110102 - Positiv hjärntvättIgår var första gången i år som jag var på gymet och tränade. Löpbanden är riktade in mot väggen, vilket kan kännas lite trist kanske, men jag tror jag förstår meningen med det nu...! De som äger gymet vill att vi ska bli hjärntvättade!! På väggen ca 1 meter framför oss som hänger på löpbandet sitter nämligen fyra planscher med olika Wellness-budskap...!
Gårdagens bild är en av de planscherna! Eftersom man inte har nåt annat att titta på blir det liksom att man (jag!) läser samma fras om och om igen.. Och därför får dagens bild heta positiv hjärntvätt :) För man (jag!!) tror ju på det, man vill ju må bra!
Detta leder till att man går till gymet igen för man vill må bra, och läser samma fraser igen... Och så har man hamnat i en positiv hjärntvättarcirkel :)

Alla julkort

Här är julkortshögen :)

Maltes memory

En hemmapysslad julklapp till Malte. En ask med sparsamma dekorationer + laminerade småfoton = memory :)
Dag 1 - 110101 - Dagen efter

I år (2011 då!) har jag tänkt köra en sån där fotoutmaning, ett foto om dagen.
Man kan köra med teman varje dag, men det vill jag inte. Poängen är att kameran ska vara med hela tiden och att jag ska fota mer!
När varje månad är klar ska den månadens foton bli en dubbel-LO, är tanken :)
Varje foto ska förhoppningsvis spegla dagen som gått..
Då kör vi!Dag 1 - Dagen efter

Ingen förklaring behövs??

Julkort #29

Sista julkortet för den här omgången :)
MEN som sagt så har jag ju en julkortsutmaning på gäng, så det lär bli julkort en gång i veckan hela året :)
Välkommen till 2011!!


RSS 2.0