Nu bär det av till KOMA!

Om några minuter kommer förhoppningsvis mina samåkare från Arvika och hämtar mig! För idag och imorn ska det pysslas så det står härliga till i KOLBÄCK! Japp, det är dags för KOMA! KOlbäcksMAraton!
Hörs imorn kväll!!!!!!!

Explosioncard

Har gjort ett explosioncard till Kort i Fokus! Svårt tycker jag, men tror jag fick till det. Inuti "explosionen" eh.. kan man skriva sin hälsning eller så. Jag har inte skrivit nåt än, som ni ser :)
Hela seten!

Så här blev påsarna ihop med sin respektive bokstav på plats i butiken!
Australia

Nu har jag sett på Australia!
Hugh Jackman är übersnygg, så även Nicole Kidman. Det är även många fina vyer i filmen, men nja..
Jag tyckte inte så jättemycket om den. Får väl 3/5.

Australia handlar om en kvinna som kommer till Australien där hennes man har en boskapsstation. När hon kommer dit är hennes man död och en skurk håller på att ta hennes boskap! Tillsammans med Drover (Hugh Jackman) försöker de samla ihop boskapen igen.  Ute i världen sätter andra världskriget igång, och detta påverkar även Australiens innevånare och deras liv.

Ny mobil på väg

Häromdagen köpte min älskade sambo ny mobil till mig!
Min nuvarande började krångla kring jul och jag litar inte riktigt på den längre. När jag såg den här mobilen så insåg jag att den var värd att vänta på. Den skulle släppas första kvartalet 2009. Då kändes det som en evighet, men tiden går ju som sagt fort..! Nästa vecka bör den komma!


Ett A

Detta A har jag gjort till Mazzarin till en låtsas-Axel!Trippelsnöre med pärlor! Och så lite filtblommor!


Klistrat fast ett mönsterpapper på baksidan av några genomskinliga knappar.


Ett hjärta i fimolera med blingstenar på.


Ett S

Här kommer ett S jag gjort till Mazzarin med en bokstav från Panduro.
Det är till ett fiktivt barn vid namn Stella :) Ursäkta att vissa bilder är helt kajko, men jag höll på att bli tokig när jag fotade detta så jag orkade inte hålla på mer.. Min kamera lyder mig inte!Remsor av mönsterpappret löper längs med hela bokstaven.


Ljuvliga kronor från Panduros Tilda-kollektion.


Blommor och knappar.


Närbild på pärlorna jag trätt på memorywire och några paljetter.

Victoria + Daniel

Ja, jo, jag är väl ingen rojalist egentligen.
MEN om man, som jag, är döpt efter två kungligheter, då går det inte att inte bry sig om att idag har Sveriges kronprinsessa Victoria förlovat sig med sin pojkvän sen många år Daniel Westling. ♥
ÄNTLIGEN! Så de måste ha väntat och längtat och funderat över detta! Lovely!

Funderar på att ringa mamma i Thailand imorn för att berätta detta. Hon älskar kungligheter och hon måste nog åka till bröllopet och glo, vart det än är :) Försommaren 2010!

Jag vet att jag är löjlig, men jag fäller en liten tår och hoppas att de fortsätter att ha det bra tillsammans.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av NetteR att skriva fem saker jag är beroende av.
Inte så svårt :)

- Pyssla
- Choklad
- Pilla öronen med tops (jag VET att man inte ska det, jag älskar att göra det.... Måste nog göra det nu bara för det!)
- Snyta mig
- Internet

Ska väl egentligen utmana fem nya, men orkar inte. Om någon vill anta utmaningen så är det fritt att göra det!

Oscarsgalan 2009

Nä, jag var inte uppe och såg den, men jag spelade in och spenderade i princip hela måndagen (med matuppehåll) att se på galan inklusive röda mattan och pre-show!

Galan sändes på kanal 9 här i Sverige med Orvar Säfström och någon annan tjomme som programledare. Orvar gillar jag, men den andra var ju inte helt bra.. Tyckte INTE om när de pratade med Filip Hammar och därmed missade var Sarah Jessica Parker sa på röda mattan! :)

SJP är ju alltid snygg, men snyggast var Kate Winslet som ju också tog hem priset för Bästa Kvinnliga Huvudroll i filmer The Reader. Den filmen måste jag se! Snyggaste paret var förstås Brad Pitt och Angelina Jolie. Ingen av dem vann ju, men båda filmerna har jag sett och gillat!

Jag kan inget om mode och sånt, och jag bryr mig inte heller. Men om man ska snacka snygg, då måste man (jag!) nämna Hugh Jackman! Han gjorde dessutom ett skitbra jobb som värd för kvällen!

I övrigt tyckte jag MYCKET om årets gala! Jag tyckte att den nya stilen var underbar och speciellt när forna Oscarvinnare talade direkt till de nominerade skådespelarna. Jättebra! Kul också med all hemlighetsmakeri! Jag är ju så känslig när människor hyllas för de de har ägnat sitt liv åt, så det var mycket tårar och så under galans gång. Jättebra, är mitt betyg, och som sagt är det många nya filmer som skrivs upp på listan över de filmer jag måste se inom kort!

Så här gick det i de tyngre kategorierna:
Bästa film: Slumdog Millionaire - Måste. Se. Den. NU!
Bästa kvinnliga huvudroll: Kate Winslet, The Reader
Bästa manliga huvudroll: Sean Penn, Milk - Skrivs definitivt upp på att-se-listan!
Bästa regi: Danny Boyle, Slumdog Millionaire
Bästa kvinnliga biroll: Penelope Cruz, Vicky Christina Barcelona - nja, jag vet inte.. Woody Allen är ingen favorit, av många skäl..
Bästa manliga biroll: Heath Ledger, The Dark Knight - har inte sett den än, men ska förstås. Heath blev en personlig favorit efter Brokeback Mountain.

Gästbok på beställing till Cecilia

Och här kommer nästa gästbok!

Fåglarna har jag ritat av från några quickutz-dies. Sedan målade jag med cracklepaint och vanlig akrylfärg. Så lite bling på det!


Thickers är mumma! Bling likaså!


Några löv!

Gästbok på beställning till Annelie

Fick en beställning på två gästböcker för ett tag sedan. De ska ges bort på jämna födelsedagar och ska användas som gästbok på festen! Superbra idé som jag nog måste sno från min beställare!

Trädet har jag gjort på frihand i kartong och målat med cracklepaint. Har härmat Maya Roads fina chipboard träd "lite".
Mycket 3d blir det!


Ett hjärta vi fick i goodie-bagen på POG!

GRATTIS Linda 25 år!

Min kompis Linda fyllde 25 år i veckan! Hon fick detta kort och en skärmaskin av mig och en tredje kompis. Linda ska nämligen ge sig in i scrapvärlden!

Inuti kortet är det ett stämpelmotiv med tanten från Stämpelboden. Så står det något i stil med att hon TROTS sin "höga" ålder är lika glamourös som Audrey fortfarande :)


"Linda" är Storybook. "25" är Chemistry. Stickles + 3d-lack förstås. Audrey är stämplad med två bruna dynor.

Benjamin Buttons Otroliga Liv

När vi var i Göteborg såg vi även Benjamin Buttons Otorliga Liv.
JÄTTEBRA även den! Ja, det tyckte jag iaf. Både Brad Pitt och Cate Blanchett är snygga som tusan. Cate lite oftare än Brad i den här filmen.
Betyget blir en stark 4/5.

Filmen handlar om Benjamin Button. En pojke som föds gammal. Han är liten, som en bebis, men han har exempelvis reumatism. Ju "äldre" han blir, desto yngre blir han. Hans får hår på huvudet, han får mindre och mindre smärtor och så vidare. När han är ca fem år möter han en flicka. Det är om dessa två filmen handlar.
Lite makabert slut, men värdigt, tycker jag.
Se den!


Tävling på Mazzarin

Just nu pågår en tävling på Mazzarin! Läs mer här och delta!
Vi vill ha MÅNGA bidrag!

Beställningskort till Albin

En Albin har fötts!

Enda "kravet" på kortet var att det skulle gå i blått.


Datumet är Moonlight.


"Albin" är Snowday.

Tripp till IKEA

I söndags var jag med svägerskan till Ikea. Hon skulle köpa soffa, men det gick inte ihop för henne. Soffköp är ett helvete.. Det är så kul när hon är hemma iaf!
Jag köpte lite blandat, totalt 128 kr! Redovisar nedan. Köpte en tekula också, men det är inte värt att komma upp på bild. Inte heller kassen :)

Denna är en lådinsats ANTONIUS till hurtsen Helmer. Köpte en för att testa om det var bra, och det var det! Så nästa tripp blir det nog någon mer sådan. 15 kr kostade den.


En GLIS. Tänkte ha nåt pyssel i. Har fler st mindre GLIS som jag tycker om, men jag har inte kommit på nåt bra till denna än. Kostade iaf 39 kr.


Ett grytunderlägg att ha blredvid spisen. Kostade 39 kr och heter LÄMPLIG.


I denna har jag ställt typ mousse, bodybutter, listerine osv som vi hade i badrummet utspritt. Nu är det samlat och kors i taket om denna inte heter just SAMLA. 9kr kostade den.


En MUGG 365+. Tänkte att vi skulle ha matchande muggar i det här hemmet. Köpte en så Johan fick godkänna, för han har väldiga krav på sina muggar.. Denna fick godkänt, förutom att han vill dricka kaffe ut vita muggar.. De vita gillar jag inte, men det fanns ju andr ljusa.. Jag får bearbeta honom. 19kr/st kostar de iaf.


I denna tänkte jag ha mina Promarkers när jag är ute och reser. Tyckte den var så smidig för den blev så platt, men den var förstås slutsåld. Minns inte vad den hette, men 19 kr kostade den iaf. Fanns även en annan bra necessär (också slutsåld) med massa olika fack i.

Changeling

När jag och Johan var i Göteborg för några helger sen gick vi på bio och såg Changeling!
Den var mycket bra och jag tyckte det var spännande hela tiden!
Det blir betyg 5/5!

Changeling är baserad på en verklig händelse som utspelade sig under 1920-talet i San Fransisco. Filmen handlar om en mamma (Angelina Jolie) vars son försvinner. Hon söker desperat efter honom, och blir förstås överlycklig när polisen meddelar att de hittat henne son. När de ska återförenas upptäcker mamman att det inte är hennes son polisen kommer med. Polisen vägrar erkänna sitt misstag, men mamman ger sig inte.

Denna rekommenderas varmt!


Beställningskort till Per

Här kommer ett beställningskort till en Per som fyller 56 år. Han gillar grönt och friluftsliv. Enligt beskrivningen var det egentligen kajak, längdskidor, matlagning. Jag tänkte ha en liten flod med kajak där under skogen, men jag fick inte till det. Har inte lämnat kortet till beställaren än, men jag hoppas hon blir nöjd.Några av granarna har fått crackle accents på sig.

Välkommen till världen

För ett tag sen gjorde jag dessa påsar till Mazzarin! Klassiskt rosa och blått till två fiktiva bebisar!

Denna skulle en Axel kunna få. Texten är utskriven på dator. "Axel" är Moonlight från QK.


Denna rosa påse är till en Stella. Fönstret är OHplast + CB-embossingfolder. Istället för "vanlig" stickles har Stella fått distresstickles.


Så här ser baksidorna ut. CB-embossingbård.
 

Närbild på dekorgummihjärtat.

Mitt hår, före och efter Volumaster!

Här kommer då bildbevis på att volumaster fungerar! Iaf på mig!

Så här ser jag ut när jag har fönat håret och haft i mousse. Håret är ÄNNU plattare om jag låter det självtorka.
 

Så här ser det ut när jag använt Volumaster på det! Och jag kan nog få det ännu större om jag vill, men jag orkade inte hålla på mer. Har inte fått in snitsen än!
 

KOLLA IN skillnaden!!
 

Nu kanske tvivlare säger; "Ja, men så där går det ju att göra med mousse/vax/gelé/spray!"
Nope, inte på mitt hår! Jag har provat ganska mycket olika grejor och visst, det håller sig uppe i kanske 4 minuter, sen är det platt och ännu tyngre än innan! Volumaster gör håret lättare och det håller HELA dagen och dessutom över natten!!
Nu låter det som att jag får gratisgrejer från OBH-Nordica typ, men I wish. Jag är frälst! Sånt här hår har jag LÄNGTAT efter!

Ett bra att ha kort

Här har jag använt embossingfolder "with love" för Cuttlebug och gjort ett kort till Mazzarin. Den foldern är egentligen fem bårder som är helt ljuvliga! För att markera det embossade har jag dragit lite med fluid chalk på blomman.


Madonna och jag på Ullevi 8/8!

JAAAAAAA!!!
Syrran och jag åkte till Karlstad och ställde oss i kö vid Scalateatern imorse. Biljetterna till Madonnas extrakonsert i sommar skulle släppas kl 9. Syrran hade ringt till Scalateatern (som då är Ticnetombud) igår och frågat hur det var sist när biljetterna skulle släppas. Hon i luren hade sagt att det var folk som köat sen 4 på morgonen (!!!), men att kön var slut efter 30 minuter och att alla som stått i kön hade fått biljetter! Ingen kunde ju säga hur det skulle gå idag, MEN det lät ju hoppfullt!

Vid 8.50 var vi där (hann inte tidigare) och det var väl ca 50 pers före oss i kön. Svinkallt. Min svägerska köade i Gbg och skulle oavsett köpa sex biljetter. Vi hade även skrivit ut en karta på Ullevi IFALL vi skulle ha möjlighet att välja biljetter.

Vi kom fram i kassan vid 9.20 och fick biljetter preciiiiis där vi ville (N1, rad 3)!!!
Så, lördag 8/8 kl 20.00 är jag, syrran och hennes man på konsert med MADONNA!!!!!


Sångaren i HEAT/Filip Hammar

Vem är vem? :)

Bilder lånade från Aftonbladet.se

Hej

Ett kort som skickades i en kortswapp!


Min vän Elin bloggar

Min äldsta vän Elin, som jag träffade på dagis, har börjat blogga!
Spring in och läs om hur hon har det i Madrid!

Hey

Jag försökte göra ett kort till en vän, men kortet ville inte! Så det blev så här istället! Ett kort som kan vara bra att ha någon gång! Audrey kommer från Mazzarin och Stampsmith.


Volumaster in the house!

Yeeey!
Eftersom svägerskan inte var hemma under jul fick jag och Johan våra julklappar nu i veckan!
Jag fick en VOLUMASTER!!!!! Denna har vi pratat om i flera år då mitt hår är hopplöst platt! Tjockt, rakt = ok, men PLATT? Nä.
Testade lite snabbt nu och bannemej!!! Jag tror det funkar! Hinner inte testa fullt ut, och dessutom har jag ju ALDRIG hållt på med såna här grejor, så jag är ovan, minst sagt. Nu ska jag ner på Mazzarin och pyssla hela dagen!Tack för julklappen kära svägerska!
Good bye days of flat hair!
Hello volume!

Kort till Gullvi

Ett beställningskort där jag fick göra precis som jag ville. Så här blev alltså resultatet! Trädet från Karlssons Scrapperi är färglagt med Promarkers och MCP. Detta var första gången jag använde Storybook också :)Blombrads som, ja, blommor!

Min vän Linda

En LO jag gjort med min vän Linda som motiv. En härligt rosa skapelse, förstås! LOn då, inte Linda :)
Titeln är svart blingCS med crackle accents på, så det blev aningens för blankt för att kameran skulle fatta vad som hände. Jag utgick från en skiss på Veckans skiss!Dold journaling med band och pärlfloss i tagen.


Dubbel bollfrans.


Upprullad kant med knappar i hålet.

Ok, vi försöker igen!

Tjoho!
Madonna ger en extrakonsert dagen INNAN den ordinarie!
Biljetterna släpps på tisdag.
Ska ringa till mitt lokala ticnetombud (Karlstad) nu och se om det var jättetryck när de förra biljetterna släpptes, eller om man har större chans om man åker dit.
Nu SKA jag ha biljetter!!!!!!!!

Iväg på jobb

Nu ska jag iväg och jobba!
Den här månaden blir en mkt bättre jobbmånad än januari var, det märks redan nu...!

Kort till Margita

Ett beställningskort till en Margita som gillar att bada och som fyller 80 år!
Hon gillar även kalligrafi och det hade varit så skoj att få med det, men jag fick inte till det.

Hela fyrkanten sitter på 3d-kuddar och blir nästan som en tavla tycker jag. All text har fått 3dlack och är då Moonlight från QK.

Du är bäst

Ett kort jag gjort till Mazzarin där jag använt ett papper jag bara SKULLE ha från Hambly Screenprints. Rosa och koppar som skimrar, kan ju inte bli fel!


Blandat

Inga biljetter till Madonna. Än. Hoppet lever!

Jag har haft mina nya glasögon i typ två veckor nu och INGEN har sagt nåt om att jag skaffat glasögon..! Jag har inte haft det på fem år..! Igår sa både svärmor och svärfar: "har du nya glasögon?" Näää, jag har glasögon! Johan säger att det måste se så naturligt ut när jag har det att ingen tänker på det. Hmm!! Har inte träffat syrran än, men hon hoppas jag märker! Alla de jag jobbat med till och från i 4,5 år har aldrig sett mig med glasögon, men inga kommentarer där heller!! Är jag en så uppenbar glasögonorm? :)

Till Tinto

Jag har gjort en uppmuntrings-LO till Tinto, en medlem på pyssel.net!

Nyårspannacotta

Den här LOn levde sitt eget liv! Jag tänkte lifta någon av Joggemias underbara LOer, till exempel denna My Girls. Man kan väl se lite drag av den kanske på de papper som är under fotot. Men detta är iaf ett klassiskt exempel på en LO som gör som den vill! Det vita pappret under fotot är inte helvitt som det ser ut, det är lite gråmönstrat.

Nåväl, LOn föreställer vår nyårsefterrätt! Det blev kryddig youhurtspannacotta med hallonsås. När fotot togs hade jag inte gjort sås av hallonen, men vi insåg att det skulle bli så mkt över så vi tog oss en portion redan på eftermiddagen. Hallonen var då bara hallon med honung på. Inte fy skam!
Texten är egengjorda thickers med dekorgummi och QKs Moonlight. Inga övriga dekorationer..! Jag försökte, men det ville inte!

Tändsticksask

Svägerskan var inte hemma på jul, så hon har fått julklapp nu istället. Hon fick en bodybutter från Body Shop, toalettpapper med dödskallar på från Lagerhaus och denna tändsticksask med tillhörande svarta värmeljus som också inhandlats på Lagerhaus.

Snabbt och kvickt fick jag till denna! Färdiga bokstäver, bling, en remsa med papper :)


Stämplade med versamarkdyna genom stjärnpunchinella på baksidan av tändsticksasken och embossade med hologrampulver. Nu är det inte så tråkigt på baksidan :)

Slide-card

Kort som gjorts till Kort i Fokus och som skickats till Agneta, min fellow DT och inspiratörskollega!

Hela "rutan" där det står "Hej" går att föra upp och ner!
Sockersött och himla härligt rosa kort :)

Kronor

Idag har jag pysslat klart nåt till Mazzarin som ser ut så här!
Hela grejen kommer i bloggen om några dagar eller i nästa vecka!


Hjärteask

Lagom till Alla hjärtans dag gjorde jag en hjärteask till Mazzarin.
Så här såg den ut!

En rosa prakt med paljetter (som jag inte gillat innan!!), punchinella och puffigt hjärta! De tre P:na! Haha!
Även då ptickles och pand :)Kodad natt

Nu har jag gjort några småååå ändringar här på bloggen så ögonen går i kors. ETT tecken kan sabba hela skiten och man blir ju KNÄPP när man gjort saker förut, men inte ser vart felet ligger!
Nåväl, nu ger jag mig nog för idag!
Måste få ordning på länkarna till höger.. Vill ju ha med mina favvo-bloggar/favvo-bloggare där.

Filmer jag vill se

Tänkte jag skulle ha ett inlägg som jag uppdaterar efterhand med en lista på filmer jag vill se. Både nya och gamla då.
Jag vill jämt se massa filmer, men sen när de väl kommer till Sverige eller ut på DVD såhar jag glömt det!
Därav denna lista! Så vet jag vart jag har den också!

Här är de jag kommer på just nu, bara nya för tillfället!

- Burn after reading
- Frost/Nixon
- The Wrestler
- Milk
- The Reader


Lycko-kort

I januari var Scraplyckan månadens företag på Kort i Fokus. Jag var en av de som fick ett generöst sponsorpaket att pyssla med!
Här är är de tre kort jag gjorde! Temat skulle vara "lycka", men annars var tolkningen fri!


Mina nya glasögon

Här kommer då en bilder på mig och mina nya glasögon!

I motljus...!  Smart, eller hur!


Bättre!
Det togs typ 20 kort innan jag kunde få till nåt där jag INTE hade drogade ögon! Jag förstår inte varför jag ska se helt borta ut på foton som jag tar på mig själv..


Min nya avatar på pyssel.net! Samma foto som ovan, men omgjort.

RSS 2.0